top of page
20230419_115817.jpg

Σ΄ένα κτήμα μοναδικού
φυσικού κάλλους και αρωμάτων
 

Anchor 1
Anchor 2
To Κτήμα
unnamed_edited.png

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ 

 

Η τοποθεσία του Bella Cisterna στον παραδοσιακό Κάμπο της Χίου αποτελεί ιδανική αφετηρία για περίπατο ή ποδήλατο και εξερεύνηση αυτής της εντυπωσιακής περιοχής που διαμορφώθηκε από τη Γενουατική κυριαρχία τον 14ο αιώνα και συνδυάζει αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των επαύλεων των γενοβέζων αριστοκρατών και των αρχόντων της Χίου διατηρώντας ακόμα το χρώμα της. Η πλησιέστερη αμμώδης οργανωμένη παραλία του Καρφά βρίσκεται σε μόλις 3.0 χλμ ,η βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Φωτιάς 5 χλμ, το αεροδρόμιο είναι στα  2.5 χλμ  ενώ  μόνο 6χλμ απέχει το λιμάνι και το κέντρο της πόλης που σφύζει από ζωή. Το παραδοσιακό χωριό των Θυμιανών είναι σε 1.5 χλμ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το κτήμα έχει τις ρίζες του στη Γενουατοκρατία (1346-1566). Με την πάροδο των αιώνων αλλάζει χέρια και αγοράζεται το 1895 από τον Γιάγκο Μυλωνάδη επιχειρηματία  με βυζαντινή καταβολή  ο οποίος αποτελείωσε μεταξύ άλλων το μνημειακής σε κλίμακα έργο της μαρμάρινης μνημειακής στέρνας - υπερυψωμένου διαδρόμου με κιονοστοιχία 140μ μήκους που είχε κατασκευάσει ο προκάτοχός του. Επίσης φρόντισε να καλλιεργήσει το κτήμα εντατικά και συστηματικά. 

       Η ΣΤΕΡΝΑ

Αριστούργημα του 19ου αιώνα, μοναδική στο είδος της, η στέρνα - υδραγωγείο στέκεται ως μνημείο του μεγαλείου μιας ολόκληρης εποχής.

‘Ένα καταπληκτικό δημιούργημα  από συμπαγές λευκό μάρμαρο που διασχίζει το κτήμα από βορρά προς νότο μήκους 140μ πλάτους 3.00μ και ύψους 2.50μ που προσφέρει τον πιο εντυπωσιακό περίπατο σ’ ένα  δάσος εσπεριδοειδών και οπωροφόρων ενώ στο εσωτερικό του αποθηκεύει 500 τόνους νερού. Στις μαρμάρινες πλευρές διαθέτει περιμετρικά 25 γούρνες- ποτιστήρες για άρδρευση.

στερνα 2.jpg

        ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ 

Ένα περιβόλι εσπεριδοειδών σε τέλεια ευθυγράμμιση με σήμα κατατεθέν το χιώτικο μανταρίνι, πορτοκάλια, σανγκουίνια, λεμόνια και νεράντζια που μοσχοβολούν. Ένας μικρός ελαιώνας με ασημί αποχρώσεις , και μια πληθώρα σε ποικιλία οπωροφόρων και αιωνόβιων δέντρων  συνθέτουν ένα κατάφυτο τοπίο σπάνιας ομορφιάς με χρώματα, αρώματα και κελαϊδίσματα όλες τις εποχές. Συκιές, δαμασκηνιές, ροδιές, αμυγδαλιές, συκαμινιές, μουσμουλιές, βερικοκιές, τσικουδιές, κορομηλιές, μηλιές, πιπεριές, γαζίες, κλαίουσες και άλλα προσφέρουν πολύτιμους καρπούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους βιολογικούς ανέκαθεν. 

IMG_20210426_100515.jpg
20230630_173810.jpg

              Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Ευρύχωρες επιπλωμένες αυλές για χαλάρωση ηλιόλουστες ή σκιερές, απομονωμένες γωνιές  για όσους επιθυμούν την ηρεμία και την ιδιωτικότητα, συμπληρώνουν τον περιβάλοντα χώρο του Bella Cisterna

 Η ΑΝΑΨΥΧΗ

Μια παιδική χαρά, ένα υπαίθριο Σκάκι, μπιλιάρδο, πινγκ-πονγκ, ένα γήπεδο μίνι βόλλευ, μία γωνιά fitness καθώς και ένα πλήθος παιχνιδιών στη φύση με ασφάλεια περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

IMG_20220624_105033.jpg
Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ

               Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Ενας μεγάλος ιδιωτικός περίπατος, σκιερός σε μεγάλο τμήμα του, πλούσιος σε εναλλαγές εικόνων,  διασχίζει όλο το κτήμα και ολοκληρώνει αυτό το γοητευτικό σκηνικό. 

     Η ΦΥΣΗ

Ήλιος, χρώματα, αρώματα, πεταλούδες και κελαιδίσματα κοσμούν ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς  που θα πλουτίσει τις αναμνήσεις σας και θα σας εμπνεύσει.

πεταλουδες.jpg
3.jpg
Η Υποδοχή
unnamed_edited.png
bottom of page